FacebookTwitterLinkedIn

Cu peste 16 milioane de produse la promoție, Singles’ Day, cel mai mare eveniment de vânzări din lume, eclipsează Black Friday și Cyber ​​Monday din Statele Unite. Cele patru zile de eveniment pe an generează vânzări ce  le depășesc chiar și pe cele ale retailerului online Amazon, relatează Reuters.

“Din cauza COVID-19, mulți chinezi nu pot merge peste ocean, iar acest lucru stimulează consumul online“, a declarat vicepreședintele Liu Bo.

După ce Alibaba Group Holding Ltd a pierdut săptămâna trecută aproximativ 10% din valoarea sa de piață, atunci când autoritățile de reglementare au eliminat listarea Ant Group, acest record de vânzări reprezintă o stimulare a afacerilor.

Evenimentul a fost lansat în 2009 și este o aventură cu spectacole live.  Anul acesta, Katy Perry a apărut la gala Alibaba prin livestream.

Peste 340 de firme, inclusiv Apple Inc, L’Oreal SA și Huawei Technologies Co Ltd, au depășit 100 de milioane de yuani în vânzări.

Analiștii se așteaptă, de asemenea, ca anul acesta să fie în avantaj pentru brandurile de lux, întrucât consumatorii care erau obișnuiți să meargă în străinătate pentru bunuri de ultimă generație sunt acum împiedicați de închiderea frontierelor.