FacebookTwitterLinkedIn

Alianţa pentru Turism (APT), organizație care cuprinde 26 de entități din industria turismului şi a ospitalităţii, solicită autorităţilor ridicarea restricţiilor începând cu luna martie, în condiţiile în care al cincilea val al pandemiei şi-a atins punctul maxim şi numărul infectărilor a intrat pe o pantă descendentă.

Daniel Mischie, preşedintele Alianţei pentru Turism: „Românii, turismul, economia au nevoie de relaxare. Avem nevoie să ne primim viaţa socială înapoi. Acest lucru a fost înţeles de multe dintre ţările europene, unde virusul nu mai este considerat o ameninţare critică. Astfel Danemarca, Olanda, Franţa au început eliminarea acestor restricţii. Fiecare săptămână de restricţii aduce pierderi majore şi irecuperabile pentru industria ospitalităţii şi afectează milioane de români”, conform Agerpres.

Potrivit analizelor de piaţă, 53% dintre companiile din industria HoReCa prezintă în prezent un risc de a intra în insolvenţă, după doi ani de pierderi masive.

„În plus, astăzi, la aproape doi ani de pandemie, vorbim despre un deficit de angajaţi aproape dublu, care va depăşi 150.000 de persoane, dacă restricţiile vor continua încă un semestru”, potrivit Alianței pentru Turism.

Alianța pentru Turism avertizează şi asupra programului până la ora 22:00, care nu-şi are utilitate practică epidemiologică, în schimb limitează viaţa de noapte, care face parte esenţială din industria de entertainment şi ospitalitate. Activitatea în baruri, discoteci şi cluburi este complet restricţionată, ceea ce poate duce la falimentarea companiilor care au business exclusiv pentru viaţa de noapte