FacebookTwitterLinkedIn

Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator Zitec consideră că industria de IT este poate cea mai câștigată în contextul actual și că o să continue pe acest trend și în perioada următoare.

“Cu siguranță IT-ul este un domeniu care a avut o creștere economică foarte frumoasă în ultima perioadă și cred că o să o vedeți accelerată mai departe, pe de-o parte că va rămane trend-ul de creștere și pe de altă parte e și o realitate că multe alte domenii s-au dus în jos și se vor duce în jos și atunci vom crește și prin dinamica industriei noastre dar și prin faptul că per total lucrurile nu merg neapărat atât de bine în alte industrii”, spune Alexandru Lăpușan.

În plus, acesta este de părere că lucrurile s-au schimbat mai ales pentru companiile care pot lucra ușor de acasă, iar în cele ce urmează, viitorul spațiului de birouri pentru firmele de IT se va modifica și va arăta altfel.

“Ne gândim mai degrabă la o eficientizare a spațiului. E o dinamică care va impacta și deciziile în zona de achiziții. Eu cu siguranță mă voi gândi de două ori înainte să mai semnez un contract pe cinci ani de zile în această zonă”, continuă el.

Cu toate că implementarea lucrului de acasă vine cu multitudine de beneficii, Alexandru Lăpușan spune că a văzut și câteva dezavantaje. Însă, momentan, la nivelul companiei Zitec se lucrează integral de acasă.

Deși pentru majoritatea companiilor criza actuală a avut efecte dramatice, în ceea ce privește compania Zitec, vânzările au mers strună. “Produsele în care noi am investit sunt produse care merg perfect pe zona de remote și digitalizare. Și în perioada asta am facut vânzari”, mai spune Alexandru Lăpușan.

În ceea ce privește segmentul de IT, se pare că a fost privilegiat din punct de vedere economic în contextul actual și are o poziție avantajoasă.

Alexandru Lăpușan consideră și că “extrema la care o companie nu are birou deloc este o chestie exagerată” și susține că “mă văd tot timpul având un birou”. 

“Cred că până la urmă totul se reduce la flexibilitate și la dreptul de a alege si de asta cred că piața de real estate va fi impactată, pentru că anumite industrii vor dori mai multă flexibilitate“, mai spune el.

Pe de altă parte, CEO-ul Zitec mai spune că actuala criză a venit și cu oportunități și crede că “câștigul principal va fi că ne vom digitaliza mai mult”.