FacebookTwitterLinkedIn

Sunt Alexandru Costea, un tânăr contratenor în vârstă de 17 ani și sunt elev la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din Bucureşti.

În urmă cu doi ani, am început să studiez canto cu soprana Madeleine Pascu, iar la începutul clasei a X-a am fost preluat la clasa doamnei profesoare Daniela Chihaia. Chiar dacă fac canto de relativ puțin timp, am obținut deja numeroase premii la concursuri importante. Printre acestea: premiul 1 în cadrul concursului „Pompei Hărăşteanu”, premiul 1 pentru clasa a X-a la ediția a VIII-a a concursului „Ada Ulubeanu”, premiul 1 la concursul internațional „George Georgescu”, premiul 1 de excelență în cadrul concursului
„Tinere Talente”, premiul 1 la concursurile „Dan Cumpătă”, „Victor Giuleanu” sau „Erich Bergel-Dorothy Kitchen”.

De la vârsta de 13 ani fac parte din corul de copii de la Opera Națională Bucureşti. Această colaborare m-a ajutat să-mi valorific talentul în rolul „Il Pastore” (Păstorul) din opera „Tosca”, de Giacomo Puccini. De asemenea, sunt pasionat de înot, dar şi de teoria muzicii, istoria muzicii sau armonie. Sunt interesat de propria dezvoltare culturală şi profesională și aspir la mai multe reuşite, pentru care muncesc pe măsură.