FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Halewood este prezent în România din 1987 și deține cinci divizii, cu un portofoliu de vinuri, băuturi spirtoase și ape. Compania deține peste 200 de hectare în regiuni precum Dealu Mare și Murfatlar.

În ceea ce privește volumul înregistrat, compania se află în top zece producători de pe piața locală și pe locul doi la nivel de exporturi de vin.

Alexandrion Group va deveni prin această achiziție unul dintre cei mai competitivi jucători de pe piața din România. (…) Avem încredere că această decizie va fi pe placul consumatorilor noștri.” a declarat Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group.

Grupul Alexandrion este liderul industriei de băuturi spirtoase din România, cu un portofoliu de branduri care acoperă toate segmentele pieței. Achiziția gamei de vinuri Halewood reprezintă o nouă etapă în strategia de dezvoltare și extindere pe plan local și internațional.

Halewood International PLC va continua dezvoltarea portofoliului existent de branduri internaționale de băuturi spirtoase.

Conform analiștilor Euromonitor, valoarea pieței locale de vinuri a atins, în 2017, 3,4 miliarde de lei, în 2019, aceasta va depăși 4 miliarde de lei, iar în 2021, se va dubla și va ajunge la 7,9 miliarde de lei. Cele mai vândute branduri de vin au fost, în 2016, Jidvei, Cotnari, Perla Jidvei, Murfatlar și Schwaben Wein.