FacebookTwitterLinkedIn

Albalact, Covalact și Dorna Lactate, controlate de grupul francez Lactalis, au obținut în instanță suspendarea amenzilor de 2,9 milioane de euro, aplicate de Consiliul Concurenței.

”Curtea de Apel București a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formulate de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câștig de cauză companiilor. Al treilea dosar de suspendare aflat pe rolul Curții de Apel București va fi judecat în zilele care urmează”, au anunțat cele trei companii.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cele trei companii cu amenzi de 14,3 milioane de lei (2,9 milioane de euro) pentru că au refuzat să ofere acces la unele informaţii în timpul inspecţiilor inopinate derulate în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri de stabilire a preţurilor pe piaţa producţiei şi comercializării de unt.

Companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate susțin că au prezentat Consiliului Concurenței, în cadrul inspecției, toate documentele solicitate raportat la obiectul investigației și au facilitat accesul autorității la toate informațiile necesare conform solicitărilor inspectorilor de concurență.

”Continuăm să cooperăm pe deplin și transparent cu autoritățile în acest caz și ne vom conforma oricărei decizii finale a autorităților”, potrivit sursei citate.