Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Airbus va disponibiliza 15.000 de angajați în 2021

Airbus, cel mai mare producător de avioane din Europa, a anunțat că va disponibiliza 15.000 de angajați în 2021 pe fondul confruntării cu pierderi fără precedent din cauza pandemiei COVID-19.
 aboneaza-te
airbus factory

Airbus, care angajează aproximativ 135.000 de oameni în întreaga lume, a înregistrat o scădere cu 40% a activității sale de la începutul pandemiei.

Compania se confruntă cu „cea mai gravă criză prin care a trecut vreodată această industrie” a declarat Guillaume Faury, CEO Airbus, citat de NPR. „Măsurile pe care le-am luat până acum ne-au permis să absorbim șocul inițial al acestei pandemii globale”. „Acum trebuie să ne asigurăm că ne putem susține compania astfel încât să ieșim din criză ca lider aerospațial sănătos, global, adaptându-ne la provocările copleșitoare ale clienților noștri.”

Constructorul european va tăia 5.100 de locuri de muncă în Germania, 5.000 în Franța, 1.700 în Marea Britanie, 900 în Spania și 1.300 în alte locații din lume până la mijlocul anului viitor. Alte 900 de reduceri de locuri de muncă fuseseră anunțate ca parte a unui plan de restructurare înainte de pandemie.

Anunțul făcut de Airbus a stârnit deja reacții dure din partea sindicatelor. Britain’s Unite a numit măsurile anunțate de Airbus drept „vandalism industrial”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii