Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Airbus renunță la doi ani de producție pentru a limita reducerea locurilor de muncă

Airbus are în vedere reducerea timpului de lucru în zonele de producție din Franța în următorii doi ani pentru a limita pierderile de locuri de muncă după prăbușirea călătoriilor aeriene globale din cauza Covid-19.  
 aboneaza-te
airbus factory

Strategia ar putea ajuta compania să poată relua producția de aeronave între 2023 și 2025 la rate similare cu anul trecut, a anunțat Donald Fraty, șeful resurselor umane Airbus pentru Franța, citat de Bloomberg.

„Airbus se confruntă cu o criză fără precedent”, a scris Fraty, referindu-se la un raport prezentat consiliului de lucru. „Perspectivele reluării activităților noastre sunt profund incerte.”

Airbus s-a angajat să reducă 15.000 de locuri de muncă în cadrul operațiunilor sale, Franța fiind pregătită să absoarbă aproximativ o treime din acestea.

Pandemia a înrăutățit și mai mult situația 

Directorul executiv Guillaume Faury a intensificat săptămâna aceasta avertismentele privind locurile de muncă, spunând că situația s-a înrăutățit și că transportatorii se află într-o situație mai dificilă după perioada vacanței de vară.

Dacă se aprobă, timpul de lucru redus se va aplica de la 1 ianuarie, cu șomajul parțial prelungit pentru toată lumea din Franța până la sfârșitul acestui an. Consiliul de lucru urmează să decidă asupra planului pe 15 octombrie.

Planul de salvare pentru Airbus

Peste 3.500 de angajați din Franța și-au exprimat deja interesul pentru despărțirea voluntară, în principal pe baza măsurilor legate de vârstă, potrivit Fraty.

„Terminarea negocierilor nu va marca sfârșitul muncii noastre. Dimpotrivă. Lupta pentru salvarea Airbus va continua ”, a scris Fraty. „Perioada din fața noastră va fi dificilă.”

Șeful resurselor umane a mai menționat că se așteaptă ca guvernul să sprijine proiectele de cercetare, inclusiv pentru avioanele sale cu emisii zero, ceea ce ar contribui la limitarea concedierilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii