FacebookTwitterLinkedIn

Așadar, reprezentanții Agroland au anunțat că în cele șase ferme ce se întind pe o suprafață de 30 ha din județul Giurgiu se va începe producția puilor de o zi care vor fi comercializați în magazinele din cadrul rețelei.

„Preluarea platformei avicole Mihăilești este o mișcare foarte importantă pentru Agroland, pentru că ne oferă posibilitatea de-a avea propriile unități unde să desfășurăm procesul de reproducție pentru puii de o zi. Astfel, vom ajunge să producem cât mai mult în România și să importăm cât mai puțin, ceea ce ne dorim de mult. În prezent, achiziționăm puii de o zi de la companii din România, Italia și Ungaria, dar treptat ne extindem prin aprovizionarea din surse locale, însemnând atât producție proprie cât și furnizori din țară, pentru a putea supraveghea cât mai bine procesele și a ne asigura că sunt atinse cele mai înalte standarde de calitate. În plus, 2020 prilejuiește și intrarea noastră pe piața ouălor de consum, unde ne dorim să creștem cât mai rapid și să ajungem în scurt timp printre cei mai importanți jucători și pe această nișă”, a declarat  Horia Cardoș, fondator și director general al Agroland. 

Reprezentanții Agroland estimează că această tranzacție va majora cifra de afaceri a companiei cu aproximativ 3,5 milioane euro în 2021, ceea ce semnifică 10% din totalul cifrei anuale de afaceri.
Preluarea fermelor din Mihăilești face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung, având ca piloni principali: extinderea rețelei de magazine, un nou format al acestora, creșterea  gamei de produse comercializate și accesarea pieței de capital prin listarea la Bursa de Valori București.

În prezent, la Avicola Mihăilești sunt crescute peste 200.000 de păsări, majoritatea fiind păsări tinere, găini ouătoare și păsări de reproducție. În cadrul acestor ferme, își desfășoară activitatea un număr de 90 de angajați.