FacebookTwitterLinkedIn

Agroland Agribusiness, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 63,5 milioane de lei în 2022, în creștere cu 97% față de 2021, și un profit net de 2,3 milioane de lei, cu 3% mai mare.

„În anul 2022, activitatea Agroland Agribusiness a trecut la un nivel superior, atenția noastră fiind axată pe două linii de activitate – cea tradițională, de vânzare a inputurilor, dar, în același timp, ne-am concentrat și pe trading-ul de cereale”, a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness. 

Numărul de clienți ai companiei a avansat cu 35%, până la 475.

În privința cifrei de afaceri, cea mai mare creștere, de 72%, a fost înregistrată la fertilizanți, urmată de activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 16,4 milioane de lei, în creștere de 50 de ori.

A treia cea mai mare contribuție la venituri a fost adusă de pesticide, 14,6 milioane de lei, o creștere de 12%, urmată de creștere cu 35% a segmentului de semințe, la 9,4 milioane de lei.

Agroland Agribusiness este o companie antreprenorială românească, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură.

Compania activează în acest moment în zona de Sud a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea, Gorj, Dâmbovița, Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea, Brăila și Constanța.

Acțiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 15 iunie 2021. Compania are o capitalizare de aproximativ 33 milioane de lei.