FacebookTwitterLinkedIn

Impetum Group a lansat Agista, primul fond de investitii din Romania, cu focus pe piața AeRO, care ajută IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanțează și accelerează creșterea acestora prin intermediul pieței de capital.

„Experiența și practica în cadrul comunității Impetum Group ne-au învățat ca atunci când business-urile reușesc să scaleze sustenabil succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la educarea și maturizarea pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument institutional românesc dedicat companiilor robuste care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solida are nevoie de companii sanatoase care sa performeze eficient sustinand dezvoltarea. Credem in economia romaneasca si actionam in acest sens, a declarat Andrei Cionca, CEO si cofondator Impetum Group.

Agista intră pe BVB cu o capitalizare de 25 milioane euro, aproape jumatate din tot capitalul ridicat de companiile listate pe piața AeRO în 2021 și are în plan investiții în 20 de companii locale în urmatorii doi ani.

Bursa de Valori Bucuresti a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare corelata cu toate eforturile noastre si ale intregii comunitati de a stimula utilizarea pietei de capital pentru finantare de catre companiile romanesti. Piata AeRO a avut si are din aceasta perspectiva un rol esential in a ne apropia si mai mult de antreprenorii si companiile pe care acestia le dezvolta, iar evolutia de anul trecut si din primul trimestru din 2022 este o dovada palpabila in acest sens. Vorbim de 27 de companii listate pe AeRO, care au atras capital in valoare de 70 milioane de euro, si de alte 27 de emisiuni de obligatiuni in valoare de 63,1 milioane de euro. Evolutia buna a pietei AeRO este reflectata si prin lansarea primului indice dedicat acestei piete, BET AeRO, iar infiintarea primului fond de investitii dedicat inclusiv pietei AeRO de catre Impetum Group reprezinta inca un pas spre consolidarea acesteia ca piata de crestere a IMM-urilor, a afirmat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.