FacebookTwitterLinkedIn

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oțel și oțeluri special, investește peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic Donalam din Călărași, arată un comunicat de presă emis astăzi, 16 septembrie.

Investiția este destinată modernizării tehnologice, care va determina reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon asociate producției și a consumului de gaz; reducerea cantității de oțel pierdut în procesul de producție cu aproximativ 1.440 t / an.

De asemenea, este vizată creșterea competitivității barelor din oțel realizate în România și economii de energie termică de peste 27.300 Mwh/an și de electricitate de peste 1.300 Mwh/an.

Planificasem această investiție în cadrul grupului înainte că Parlamentul European să aprobe <>, proiect prin care obligă statele membre la investiții majore astfel încât, până în 2050, UE să devină neutră climatic. Ne bucură foarte mult că viziunea noastră și investițiile pe care le avem planificate au de acum și un suport legislativ și instituțional, atât la nivel european cât și național. Pe lângă investiția de 11,3 milioane euro, deja în curs de implementare, analizăm o investiție mult mai amplă, de peste 100 milioane euro care să schimbe paradigma industriei siderurgice, considerată foarte mult timp, extrem de poluantă. Avem ambiția ca în câțiva ani să avem în România cel mai ‘verde’ combinat siderurgic din Europa”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam Călărași.

Recent, Donalam a finalizat o investiție în valoare de 4 milioane euro, într-un echipament special de tratare a barelor de oțel. Investiția anunțată astăzi va fi realizată din fonduri proprii și este estimată a fi finalizată până în 2022.