FacebookTwitterLinkedIn

Portofoliul achiziționat este format din 4 proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate în București și Timișoara: Floreasca Business Park, situat pe Calea Floreasca 169, București, GLA 36,470 m2; The Lakeview, situat pe str. Barbu Vacarescu 301-311, București, GLA 25,907 m2; Aviatorilor 8, situat pe bd. Aviatorilor 8A, București, GLA 8,203 m2; și Timisoara City Business Center, situat pe str. Coriolan Brediceanu 10, Timișoara, GLA 47,936 m2.

În urma acestei tranzacții și odată cu finalizarea proiectelor de birouri aflate în curs de dezvoltare (AFI Park Brașov și AFI Tech Park 2-3), AFI Europe Romania va administra un portofoliu cu o suprafață închiriabilă totală de 282.000 mde birouri, devenind astfel unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România.

„Achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România reprezintă o extindere strategică a modelului nostru de afaceri. În ultimii 10 ani, am dezvoltat organic proiecte majore în România, iar acum ne extindem portofoliul de asemenea prin achiziții de proprietăți generatoare de venituri care vor consolida poziția noastră pe piața românească”, a declarat Doron Klein, CEO al AFI Europe în România și Republica Cehă.

Tranzacția a fost consiliată de CMS (juridic), Ernst & Young (financiar), JLL (comercial).

AFI Europe Romania a finalizat și are în curs de dezvoltare proiecte majore pe segmentele retail, office și rezidențial în București, Ploiești și Brașov. Pe segmentul office al pieței imobiliare, AFI Europe Romania este dezvoltatorul și proprietarul proiectelor AFI Park 1-5, AFI Tech Park și AFI Park Brașov.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.

AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Cotroceni, centru comercial care se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA).

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.

Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României.

Pe segmentul rezidențial, AFI Europe Romania dezvoltă în prezent ansamblul AFI City, situat în Bucureștii Noi (sectorul 1 din București), prima fază a complexului rezidențial urmând a fi livrată în primăvara anului 2020.