FacebookTwitterLinkedIn

Compania de consultanță imobiliară RE/MAX România a anunțat o creștere a comisioanelor generate cu circa 92% în 2021, comparativ cu anul precedent, ajungând la o valoare totală de 10,5 milioane euro.

Compania a intermediat aproximativ 10.000 de tranzacții imobiliare, care au însumat peste 300 milioane de euro, iar pentru anul curent vizează atingerea unei cifre de afaceri de 15 milioane euro, respectiv o creștere accelerată a numărului de francize și agenți.

Cele mai multe tranzacții intermediate au fost pe segmentul rezidențial (83%), urmat de terenuri (9%), comercial (4%), office (2%) și industrial (2%). Clasamentul orașelor, din punctul de vedere al volumului de tranzacții, rămâne neschimbat: București, Cluj-Napoca și Brașov.

Cele mai valoroase proprietăți tranzacționate de birourile RE/MAX în 2021 sunt: Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca (8 milioane euro), urmat de două terenuri – unul în Sibiu (4,8 milioane euro) și unul în București (3,3 milioane euro).

Totodată, în 2021 RE/MAX România și-a extins rețeaua cu 24 de  francize noi, unele urmând a se deschide în 2022. În prezent, cele mai multe francize RE/MAX se regăsesc în București, Cluj și Brașov. La nivelul întregii țări, compania deține peste 60 de birouri francizate, urmând ca până la finele acestui an, RE/MAX România să crească numărul de francize la 90 de unități, cu focus în Iași, Timișoara, Craiova și multe alte reședințe de județ.

Compania estimează, de asemenea, creșteri accelerate pentru toți indicatorii de business, astfel încât până la sfârșitul anului curent plănuiește să ajungă la o echipă de 1.000 de agenți, care să intermedieze 15.000 de tranzacții. La nivelul comisioanelor înregistrate, RE/MAX România estimează o valoare de 15 milioane euro pentru anul 2022.