FacebookTwitterLinkedIn

Faţă de primele două luni ale anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 23,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 22,6%.

Această evoluție se datorează creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, cu 40,2%, alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, cu 22,4%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe, cu 20,9%, activităţile de transporturi, cu 19,7%, şi activitǎţile de comunicaţii, cu 12,8%, informează Institutul Național de Statistică.

Raportat la ianuarie 2022, în a doua lună a anului în curs, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a înregistrat un salt de 6,9%, în termeni nominali, datorită rezultatelor din activităţile de transporturi (+12,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%) şi activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4%). Pe de altă parte, activităţile de comunicaţii au scăzut cu 1,5%.

Totodată, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată, s-au majorat în termeni nominali cu 2,3%.