FacebookTwitterLinkedIn

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut în luna octombrie cu 0,9% față de luna precedentă.

Factorii care au determinat această evoluție au fost creşterea cu 2,2% a comerţului cu autovehicule şi avansul cu 0,5% a comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule, a anunțat Institutul Național de Statistică.

Activitățile economice de întreţinere şi reparare a motocicletelor și a autovehiculelor au scăzut cu 4,2%, respectiv 2,9%.

Totodată, cifra de afaceri a serviciilor de piaţă prestate populaţiei a scăzut în octombrie față de septembrie 2022 cu 2,2%.

Activitatea hotelieră și a restaurantelor a scăzut cu 4,9%, serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare s-au diminuat cu 1,8%, în timp ce activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 0,5%.

Creşteri de 5,5% s-au înregistrat la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,2%).