Cautare
, Contributor

Tech |
|

Afacerea cloud a companiei Microsoft crește peste așteptări, stimulată de pandemie

Divizia de cloud computing a Microsoft Corp accelerează pe măsură ce pandemia a dus munca și educația în online.  
microsoft azure cloud computing

Rezultatele trimestriale ale diviziei cloud de la Microsoft, Azure, au depășit obiectivelor investitorilor, relatează Reuters. Creșteri similare înregistrează și unitățile de tip cloud ale Amazon și Google. 

Platforma Teams a câștigat noi utilizatori, de la 75 de milioane câți erau în aprilie până la 115 milioane, iar pentru Microsoft, a crescut, de asemenea, cererea pentru sistemele sale de operare Windows pentru laptopuri și serviciile sale de jocuri Xbox, profitul urcând cu aproximativ 30% peste așteptări.

“A fost un alt trimestru sănătos, cererea continuă de oferte la distanță dă rezultate”, a declarat directorul financiar Microsoft, Amy Hood, pentru Reuters.

Creșterea veniturilor pentru Azure, afacerea emblematică de cloud computing a companiei, a fost de 48%, în creștere cu 1 punct procentual față de trimestrul anterior și înaintea estimărilor Wall Street de 43,45%, potrivit datelor de la Visible Alpha. Hood consideră că această evoluție a fost determinată de „o creștere a contractelor Azure pe termen lung mai mari”.

Veniturile Microsoft au fost peste așteptările analiștilor

Microsoft a trecut la vânzarea multor produse prin intermediul abonamentelor recurente, care le plac investitorilor, deoarece generează fluxuri de venituri stabile. Valoarea viitoarelor contracte cu marii clienți a fost stabilă față de trimestrul anterior, iar proporția sa de tranzacții unice a crescut ușor după două trimestre de creștere.

Microsoft a declarat că veniturile din segmentul său „Cloud inteligent” au crescut cu 20% la 13 miliarde de dolari în ultimul trimestru. Analiștii se așteptau la venituri de 12,7 miliarde de dolari, potrivit datelor IBES de la Refinitiv. De asemenea, veniturile din divizia sa de calcul personal, care include software-ul Windows și consolele de jocuri Xbox, au crescut cu 6% la 11,8 miliarde de dolari.

Veniturile companiei au crescut cu 12% la 37,2 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 septembrie, depășind estimările analiștilor de 35,72 miliarde de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii