FacebookTwitterLinkedIn

Atunci când ne gândim la distracția celor mici, locurile de joacă gonflabile sunt mereu una dintre opțiunile preferate. Acestea le oferă copiilor posibilitatea de a se distra într-un mediu sigur, generat de specificul acestor echipamente și profesionalismul celor le montează. 

Ideile de afaceri cu locuri de joacă gonflabile pot genera profituri semnificative, dacă antreprenorii țin cont de anumite aspecte-cheie ale unui astfel de business dinamic. Specialiștii Waterboyz, lideri pe piața locurilor de agrement din România, îți explică în următorul articol tot ce trebuie să știi despre o afacere în acest domeniu.

Ce sunt locurile de joacă gonflabile și ce beneficii oferă?

Locurile de joacă gonflabile sunt o opțiune populară pentru activitățile distractive și educaționale în aer liber. Aceste structuri cu forme și culori vii, construite din materiale rezistente, oferă experiențe sigure pentru copii și adulți. De obicei, locurile de joacă gonflabile pot fi umplute cu aer sau apă, în funcție de nevoile și spațiul disponibil. 

Acestea pot avea dimensiuni diferite, raportate la spațiul în care se vor monta și utiliza. Beneficiile oferite sunt multiple. În primul rând, le permit celor mici șansa de a se juca și de a-și îmbunătăți funcțiile motorii, în același timp. De asemenea, stimulează imaginația, prin formele și culorile cu un rol important pentru modul în care decurg poveștile din timpul orelor de joacă.

De aceea, reprezintă un punct de atracție în zone precum bâlciurile sau evenimentele cu un caracter mai mult sau mai puțin temporar. Așadar, antreprenorii înțeleg importanța utilizării acestora, pentru o afacere dedicată agrementului. Nu în ultimul rând, aceste spații asigură și beneficii logistice, precum instalarea facilă și mutarea fără mari eforturi, dintr-un loc în altul.

Cum se începe o afacere cu locuri de joacă gonflabile?

În primul rând, trebuie să te documentezi despre această industrie, pentru a analiza produsele disponibile, producătorii, prețurile și cererea reală. Documentarea te ajută să faci un plan de business concret, raportat la nivelul de penetrate asigurat de această categorie de produse și servicii.

În al doilea rând, trebuie să știi că există posibilități variate de finanțare (inclusiv de la UE) pentru astfel de afaceri, ce pot susține dinamica business-ului tău. Asigură-te că iei în considerare toate opțiunile financiare de care poți beneficia și că abordezi fiecare parteneriat încheiat cu cea mai mare responsabilitate.

În al treilea rând, investește în promovarea și publicitatea afacerii pe canalele potrivite pentru a crea interes în rândul clienților. Poți folosi reţelele sociale, site-uri web şi publicitatea online, pentru ca afacerea să devină cunoscută pe piaţa locală.

Idei pentru afaceri cu locuri de joacă gonflabile

Locurile de joacă gonflabile oferă un mod distractiv și sigur pentru organizarea petrecerilor, seminariilor sau evenimentelor corporative. Potrivit Waterboyz, unul dintre cele mai rentabile servicii este cel de închiriere a structurilor gonflabile, în cadrul acestor evenimente.

O altă modalitate populară de a face bani prin intermediul locurilor de joacă gonflabile este închirierea lor pentru parcuri acvatice, grădini zoologice, cluburi private sau alte locații de acest tip. Aceste spații nu trebuie doar să fie amenajate corespunzător, ci și supravegheate permanent pentru siguranța utilizatorilor.

O altă idee bună pentru afaceri este deschiderea unui centru dedicat petrecerii timpului liber alcătuit din locuri de joacă gonflabile și alte jocuri interactive. Acesta poate fi amenajat în zone cu acces temporar, sau în clădiri special amenajate.

Care sunt cerințele privind siguranța acestor echipamente?

Înainte de a începe orice afacere cu locuri de joacă gonflabile, trebuie luate în considerare reglementările privind siguranța și asigurarea, conform normelor în vigoare. De aceea, este importantă achiziționarea unor echipamente de cea mai bună calitate, realizate pe baza cerințelor din acest domeniu. Descoperă oferta cu locuri de joaca gonflabile de la Waterboyz.

Mai mult decât atât, angajații trebuie instruiți cu privire la modul în care funcționează echipamentele și maniera prin care se efectuează monitorizarea lor. Astfel de instructaje trebuie realizate periodic, astfel încât cei din echipă să poată acționa prompt, indiferent de situație. 

Nu în ultimul rând, trebuie efectuate verificări periodice ale echipamentelor, sau înaintea fiecărui eveniment, pentru ca standardele de siguranță să fie îndeplinite – inspecții vizuale, evaluarea izolației electrice și verificarea produselor cu detectorul de gaze inflamabile.

Waterboyz oferă consultanță în domeniul afacerilor cu locuri de joacă gonflabile, precum și o gamă variată de soluții din această categorie. Întreaga echipă este formată din profesioniști în acest domeniu dinamic, pregătiți să împărtășească din experiența deținută pentru începerea unui business de succes cu astfel de echipamente.