FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Sârbu a fost prezent în ședința publică desfășurată prin intermediul aplicației Zoom printr-o conexiune de la sediul televiziunii, însoțit de Adriana Păpureanu, reprezentanta companiei la CNA, și noul acționar majoritar al televiziunilor, avocatul Andrei Sorescu.

Sorescu a explicat intrarea sa ca acționar majoritar prin majorare de capital în compania de media a lui Adrian Sârbu prin „solvabilitatea” sa, banii provenind din avocatură și din disponibilizarea din alte investiții pe care le are în diferite domenii de activitate.

„Ideea a apărut la sfârșitul anului, a fost influențată direct de solvabilitatea mea, motiv pentru care domnul Sârbu a intuit în persoana mea un partener de nădejde pentru o infuzie de resurse în acest proiect. Deci nu am avut o altă înțelegere în cursul verii. Ideea asocierii prin infuzie de capital venită din partea mea a fost la sfârșitul anului”, a spus Andrei Sorescu.

„În vară nici nu eram atât de solvabil”, a mai spus avocatul lăsând să se înțeleagă că a făcut rost de bani ulterior acordării licenței pentru televiziunile Aleph de către CNA, în vara 2019. El a mai sugerat, în răspunsurile la întrebările puse de Dorina Rusu, membru CNA, și Monica Gubernat, președintele CNA, că banii vin din avocatură „sau am deblocat alte resurse care erau în alte investiții”.

Sorescu a mai spus că are 40 de ani și nu va renunța la avocatură, unde este specializat în drept penal.

Dezvoltarea proiectului care include patru televiziuni va fi în continuare supervizată exclusiv de Adrian Sârbu.

Membrii CNA nu au întrebat dacă fondurile avocatului provin din prestații pentru procesele pe care Adrian Sârbu le are de ani de zile inclusiv ca urmare a activității sale ca manager la Pro TV, notează Media Expres.

Aleph News a avut întârzieri la lansare pentru că a avut achiziții de echipamente din China, a spus printre altele Sârbu. El a mai spus că relațiile comerciale din advertising au fost înghețate din cauza pandemiei, principala sursă de venituri a televiziunilor, și a vorbit despre o panică exagerată care a afectat angajarea de personal pentru televiziune.

Aleph Business, altă televiziune din cele patru pentru care deține licențe va fi lansată până în luna septembrie, a mai spus Adrian Sârbu.

CNA a votat schimbarea acționariatului Aleph Media în unanimitate și prelungirea cu șase luni a intrării în emisie cu un vot împotrivă, dat de Radu Herjeu.

(UPDATE– față de versiunea originală publicată inițial am adăugat următoarele paragrafe referitoare la acționariat și modificarea acționiariatului Smart TV)

Potrivit prezentării CNA din timpul ședinței, ALEPH MEDIA SRL este compania care deține licențele pentru televiziunile ALEPH NEWS, ALEPH BUSINESS și ALEPH COMEDY.

Potrivit cererii de modificarea acționariatului, Aleph Media SRL este în prezent deținută de PROSPERIA FINANCIAL MANAGEMENT SRL cu 99,9942% din acțiuni, ZAZU FILM SRL cu 0,0055% și lacob Ana-Cristina – 0,0003%. Compania avea la 30 aprilie 2020 obligații fiscale de 251.187 lei și sume de rambursat 614.397 de lei.

În solicitarea depusă la CNA se mentionează modificarea acţionariatului PROSPERIA FINANCIAL MANAGEMENT SRL în care lacob Ana-Cnstina cedează acțiuni de la 97,959% până la 24%, lacob Daniel cedează acțiuni de la 2,041% la 0,5%, toate în favoarea companiei CONSILGLIA MANAGEMENT INTL SRL, care deține astfel 75,5% acțiuni.

Firma CONSIGLIA care a preluat controlul Aleph Media SRL în mai 2020 îi are ca acționari pe avocatul Sorescu Andrei – 80%, Roșu Costinela Cristina – 10% și Tamaş Victor Adrian – 10%.

Actionariatul ZAZU FILM SRL a rămas nemodificat: PROSPERYA FINANCIAL MANAGEMENT SRL – 19,718%, lacob Daniel – 9,859% și lacob Ana-Cristina – 70,423%.

Aleph Media SRL mai deține 50% din Smart TV Management SRL, compania care deține din iunie 2019 o licență (încă nefuncțională) pentru televiziunea generalistă Smart TV. Cealaltă jumătate din acțiuni sunt deținute de Marius Tucă, realizator de radio și TV și fondator al radioului Smart FM. Modificarea acționariatului Smart TV nu a fost comunicată către CNA.
(Sfârșit UPDATE)