FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat că stocurile României de cereale, plante tehnice şi oleaginoase sunt suficiente până după noua recoltă și că nu s-a pus niciodată problema de a opri exporturile.

Adrian Chesnoiu: „Nu s-a pus niciodată problema să oprim exporturile, pentru că noi, la Ministerul Agriculturii, încă dinainte de declanşarea războiului din Ucraina am început să monitorizăm stocurile dat fiind faptul că pe istoricul de export între luna ianuarie şi luna iunie erau cantităţi mai mari de cereale exportate. Încă de atunci, în fiecare marţi, şi vom continua până la apariţia noii recolte, în fiecare zi de marţi, la ora 2:00 ( 14:00 n.r.), am întâlnire cu operatorii economici care fac comerţ cu cereale şi cu procesatorii din industria de morărit şi panificaţie, cu cei care produc ulei de floarea soarelui sau procesează alte categorii de materii prime agricole.

Stocurile României sunt suficiente până după noua recoltă atât în materie de cereale cât şi de plante tehnice, oleaginoase şi mă refer aici la floarea soarelui”, conform Agerpres.

De asemenea, ministrul Agriculturii a spus că se află în discuţii permanente cu procesatorii, astfel încât pe pachetul de 200 de milioane de euro din sprijinul pentru România „să profităm de oportunitatea care s-a ivit prin contextul actual de a procesa o cantitate mai mare din surplusul realizat de materie primă”.