FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat că bugetul pentru anul 2023 este construit pe un volum istoric de investiții de 112 miliarde de lei, adică 7,2% din PIB. De asemenea, ministrul a precizat că nu vor fi taxe noi, însă vor fi investiții masive, nu numai din perspectivă publică.

Adrian Câciu: „Ceea ce pot să spun este că nu vor fi taxe noi, dar vor fi investiții masive, nu numai din perspectivă publică.

Bugetul anului viitor este construit pe un volum de investiții, o să-l numesc istoric, vreau să-l văd și realizat. Deci, un volum de 112 miliarde de lei, 7,2% din PIB; dar cel mai mult și cel mai important este să investim în capitalul românesc și în economie.

Deși avem un număr mare de companii cu capital românesc, ponderea valorii adăugate în PIB nu este la fel de importantă, și ea trebuie susținută și crescută. Acest lucru nu se face decât prin reconversie economică, trecerea de la economia de consum și dependența de extern la economia de producție în economia internă”, conform RRA.