Cautare
, Contributor

IT |
|

Administraţia Trump impune restricţii împotriva Huawei

Administraţia Trump a anunţat luni, 17 august, că înăspreşte restricţiile împotriva grupului chinez Huawei Technologies, pentru a-i bloca accesul la cipurile disponibile pe piaţă.
 aboneaza-te
huawei shutterstock_1056947945

 

UPDATE 19.08

Huawei revine cu lămuriri asupra deciziei Administraţiei Trump de a înăspri restricţiile împotriva sa.

Declarația Huawei cu privire la Google și Android:

“Huawei a contribuit substanțial la dezvoltarea Android la nivel global. În calitate de partener global principal al Android, compania a colaborat îndeaproape cu platforma sa open-source pentru a dezvolta un ecosistem de care să beneficieze atât utilizatorii, cât și întreaga industrie.

Huawei va continua să ofere actualizări de securitate și servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor și tabletelor Huawei existente care au fost vândute – sau care sunt încă pe stoc – la nivel global.

Vom continua să construim un ecosistem software sigur și sustenabil, pentru a oferi cea mai bună experiență tuturor utilizatorilor din întreaga lume.”

 

CONTEXT

Departamentul pentru Comerţ va adăuga alte  restricţii, ce suplimentează setul impus în luna mai, pentru a împiedica grupul chinez să obţină semiconductori fără licenţă specială, inclusiv cipuri fabricate de firme străine, dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie americană, conform Reuters.

Nu dorim echipamentul lor în Statele Unite pentru că ne spionează“, a declarat luni, 17 august, președintele Donald Trump, într-un interviu pentru “Fox and Friends”.

Administraţia de la Casa Albă va adăuga 38 de companii afiliate Huawei, din 21 de ţări, pe o listă neagră de companii a guvernului american, ridicând numărul total al acestora la 152, de când Huawei a fost inclusă pe listă în mai 2019.

Noua regulă prevede clar că orice utilizare a software-ului american şi a echipamentelor americane este interzisă şi necesită o licenţă”, a subliniat secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că această schimbare ”va împiedica Huawei să ocolească legea americană prin producţia alternativă de cipuri şi furnizarea lor finalizate”.

Compania Huawei a respins acuzațiile că tehnologia sa poate fi folosită pentru a spiona națiuni sau companii străine.

Fondată în 1987, Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii