FacebookTwitterLinkedIn

În calitatea sa de HR Director pentru România, Grecia, Cipru și Malta în cadrul Microsoft, Adina Vidroiu are o perspectivă largă asupra forței de muncă din sectorul IT, despre ce vor angajații, cum trebuie să acționeze managerii și, într-un final, care este cultura organizațională care să asigure succesul. “Am considerat că rolul echipei și a departamentului de resurse umane este să înțelegem care sunt nevoile angajaților noștri și cum putem funcționa fără sincope, indiferent de condițiile de lucru. Cred că încrederea în oameni, preocuparea constantă față de ceea ce contează cu adevărat pentru ei, pasiunile, obiectivele și talentul, constituie elemente cheie ale culturii noastre organizaționale”, explică ea, pentru Forbes România, adăugând că este important ca liderii din organizație și ca managerii din echipe să reprezinte adevărate modele. Astfel, liderii trebuie să inspire și să fie asumați, mai ales într-un context incert și de criză – o provocare pe care o trăim neîntrerupt de mai bine de doi ani. “Liderii trebuie să fie un model pentru oamenii din organizație, în ceea ce privește principiile de management și cultura organizațională. De asemenea, ei trebuie să fie primii care încurajează o cultură digitală și care susțin utilizarea instrumentelor digitale, iar toate acestea sunt esențiale pentru a păstra unitatea echipelor în cadrul organizației”.

Cu o experiență de peste 12 ani în poziții de senior leadership/top management în departamentele de Resurse Umane, Adina Vidroiu atrage atenția asupra unui paradox în ceea ce privește digitalizarea României: avem aproape cei mai mulți dezvoltatori software din Europa Centrală și de Est și, totuși, cel mai redus grad de digitalizare în sectorul public și de business. “Talentul și know-how-ul specialiștilor de IT din România sunt recunoscute la nivel mondial, iar comunitatea de dezvoltatori software este a doua (ca mărime n.red) din Europa Centrală și de Est, cu peste 200.000 de specialiști. Este un lucru important pentru noi. În același timp, România trăiește un paradox pentru că gradul de digitalizare al mediului de afaceri și al sectorului public este în continuare unul scăzut. Un raport al celor de la The Digital Economy and Society Index ne plasează pe poziția 27 din 27 în spațiul european”, explică HR Directorul.

În prezent, peste 1.800 de persoane activează în cadrul Microsoft România, iar la nivel global Microsoft numără peste 180.000 de angajați. Potrivit Adinei Vidroiu, echipa gigantului digital a încercat să privească provocările ultimilor ani drept oportunități de a se cunoaște mai bine ca organizație și de a învăța împreună. “Comunicarea deschisă este unul dintre elementele cheie a leadership-ului în cadrul Microsoft și am avut acest lucru ca o constantă înainte și după pandemie și așa va continua să rămână. De asemenea oamenii reprezintă inima fiecărei organizații și ne-am asigurat că avem o comunicare deschisă și constantă cu toți colegii noștri”, mai adaugă ea.

La acest moment, Microsoft România activează pe mai multe verticale de business: divizia de dezvoltare de software Microsoft România Development Center, divizia de suport tehnic, partea de marketing și operațiuni și hub-ul de recrutare la nivel de EMEA. “Până la sfârșitul anului 2022 calendaristic avem în plan să mai recrutăm aproximativ 500 de persoane. Dintre acestea, peste 300 vor fi integrate în echipele Microsoft România Development Center, deoarece ne dorim ca acest centru să devină al patrulea centrul regional de dezvoltare Microsoft din zonă”, conchide Adina Vidroiu.