FacebookTwitterLinkedIn

Adam Neumann și mai mulți parteneri au depus o ofertă pentru a cumpăra WeWork din faliment pentru mai mult de 500 de milioane de dolari. Unul dintre fondatorii cei mai controversați din lumea tehnologiei este astfel cu un pas mai aproape de reluarea controlului asupra startup-ului său, potrivit Bloomberg.

Potrivit Wall Street Journal, Neumann a oferit pentru WeWork peste 500 de milioane de dolari. Oferta adaugă un alt capitol dramatic la saga WeWork și a fondatorului său carismatic, care a fost până acum subiect al cărților, al podcasturilor, al unei serii de televiziune și al unui film. 

Gigantul de co-working a atins o evaluare maximă de 47 de miliarde de dolari și a devenit cel mai mare ocupant privat de spațiu de birouri din Manhattan. Totuși, afacerea s-a prăbușit după ce a încercat să devină publică în 2019, expunând pierderi imense și practici de afaceri controversate. Neumann a demisionat în același an. 

Firma cu sediul în New York a depus cerere de faliment anul trecut, listând datorii de 19 miliarde de dolari și active de 15 miliarde de dolari. Compania de declarat recent „WeWork este o afacere extraordinară și nu este o surpriză să primim propuneri de la terți. Consiliul de administrație și consilierii noștri examinează toate propunerile viabile și se asigură că acționăm întotdeauna în cel mai bun interes pe termen lung al companiei.” 

După ieșirea din WeWork, Neumann și noua sa firmă imobiliară, Flow, au primit în 2022 o investiție de 350 de milioane de dolari de la firma de capital de risc Andreessen Horowitz la o evaluare de 1 miliard de dolari, înainte chiar de a începe operațiunile. Flow operează proprietăți rezidențiale multifamiliale care își propun să stimuleze un sentiment de proprietate și comunitate. 

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.