FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Meta Platforms au scăzut joi cu peste 230 mld. de dolari (26,4%) după ce câștigurile trimestriale au dezamăgit investitorii.

Reprezentanții Meta Platforms a fost prima dată în istoria companiei când numărul utilizatorilor zilnici a scăzut a scăzut la asemenea cote. Scăderea semnificativă a prețului per unitate a dus la diminuarea averii nete a lui Mark Zuckerberg cu 31 mld. de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Scăderea averii lui Zuckerberg a fost echivalentă cu PIB-ul anual al Estoniei, transmite BBC News.

Chiar și după această scădere, directorul Meta Platforms deține o avere netă estimată la aproximativ 90 mld. de dolari, ceea ce înseamnă că se menține în topul celor mai bogați oameni din lume.

Acest lucru a venit după ce Meta a dezvăluit că accesările zilnice au scăzut la 1,929 miliarde în ultimul trimestru al anului 2021, comparativ cu 1,930 miliarde în trimestrul precedent.

Meta a avertizat, de asemenea, despre încetinirea creșterii veniturilor în fața concurenței din partea platformelor rivale, inclusiv TikTok și YouTube, în timp ce agenții de publicitate reduc și ei cheltuielile. Zuckerberg a spus că vânzările companiei au fost afectate deoarece publicul, în special utilizatorii mai tineri, s-au reorientat către platformele rivale.

Firma estimează pentru primul trimestru din 2022 venituri cuprinse între 27 mld. de dolari și 29 mld. de dolari, sub nivelul anticipat de analiști.

Deși compania a făcut investiții în serviciile video pentru a concura cu TikTok, deținut de gigantul chinez ByteDance, câștigă mai puțini bani din aceste oferte decât feedurile tradiționale de pe Facebook și Instagram.