Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Acțiunile diviziei de mașini electrice a Evergrande din China au scăzut cu 26%

Acțiunile diviziei de mașini electrice a Evergrande din China au scăzut cu până la 26% luni, după ce a avertizat că se confruntă cu un viitor incert, cu excepția cazului în care primește o injecție rapidă de numerar.
Shenzhen,,China,-,August,08,,2019:,China,Evergrande,Group,Icon

Avertismentul diviziei New Energy Vehicle Group deținută de Evergrande după închiderea pieței vineri a fost cel mai clar semn privind criza de lichiditate a dezvoltatorului imobiliar care se agravează în diferitele sale domenii de activitate, transmite Reuters.

Acțiunile diviziei de mașini electrice au scăzut până la 1,66 dolari la începutul sesiunii de tranzacționare. Acțiunile Evergrande au crescut cu 5% până la stabil, în timp ce obligațiunile în dolari ale Evergrande erau la niveluri dificile.

La scară mai largă au scăzut însă îngrijorările cu privire la faptul că un colaps la Evergrande ar putea conduce la o criză globală.

„Cred că piețele au cotat în acest fel, în raport cu probabilitățile, iar șocul și temerea s-au încheiat”, a spus Kyle Rodda, analist la brokeraj IG Markets din Melbourne.

„Piețele se așteaptă de acum înainte, la o companie condamnată la eșec, dar care nu va avea voie să genereze riscuri majore în cadrul sistemului financiar chinez și contagiunea nu se va extinde spre piețele globale.”

Evergrande a ratat săptămâna trecută un termen limită de plată pentru o obligațiune în dolari, iar tăcerea sa în această privință i-a lăsat pe investitorii globali să se întrebe dacă vor trebui să se aștepte la pierderi mari atunci când se va încheia perioada de grație de 30 de zile. Următorul test major al companiei pe piețele datoriei publice va avea loc pe 29 septembrie, când ar trebui să plătească o dobândă la obligațiuni de 47,5 milioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii