FacebookTwitterLinkedIn

Acționarul majoritar al grupului Medicover, familia af Jochnick sprijină cu 2 milioane de euro, prin intermediul Fundației Medicover, eforturile de ajutorare a celor peste 3.500 de angajați ai Medicover din Ucraina și familiile lor.

Grupul Medicover este activ în Ucraina de peste 15 ani prin Diviziiile de Healthcare și Diagnostic, pentru care lucrează peste 3.500 de angajați. O mare parte din angajații din Ucraina sunt acasă, adăpostindu-se alături de familii, iar alții sunt implicați în activități de întrajutorare la nivel local. Pentru cei care sunt nevoiți să își părăsească țara, Medicover oferă ajutor pentru relocare către puncte de lucru din Polonia, Moldova, România sau Germania.

Medicover a înființat un centru de ajutorare internațională și un call center, disponibil în mai multe limbi, unde colegii din Ucraina se pot adresa pentru întrebări și ajutor. De asemenea, angajații Medicover din Polonia, Germania, România și Moldova se implică, prin intermediul unei platforme online, în preluarea colegilor din Ucraina de la granițe sau asigurarea transportului către locuri sigure, oferind adăpost, alimente sau alte elemente necesare pentru acoperirea nevoilor de bază.

În plus, filialele Medicover desfășoară acțiuni individuale pentru sprijinirea populației ucrainene. Medicover România sprijină mamele ucrainene refugiate, oferind consultații gratuite de pediatrie și monitorizare de sarcină, în toată rețeaua națională de clinici și spitale Medicover, Spitalul Pelican, centrele medicale Phoenix, Iowemed, Dr Luca și Mediplus. Iar în clinicile și spitalele Medicover din București, Oradea, Iași, Constanța, Timișoara, medicii pediatri consultă gratuit copiii din familiile ucrainene refugiate în România.

Numărul unic la care femeile refugiate din Ucraina pot obține informații este +4021 796.7391. La acest număr răspund un operator vorbitor de limba ucraineană și cinci operatori cunoscători de limba engleză.