FacebookTwitterLinkedIn

Acționarii BT Leasing Transilvania au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 16 august fuziunea de principiu a companiei cu Țiriac Leasing.

“Ca urmare a achiziției Țiriac Leasing IFN SA de către Banca Transilvania SA în luna iunie a.c, la data prezentei ambele societăți de leasing fac parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, fuziunea având ca obiectiv o consolidare firească și totodată o creștere a businessului de leasing”, se arată într-un anunț postat la Bursa de Valori București.

Potrivit sursei citate, până la momentul finalizării fuziunii, cele două instituții financiare nebancare vor avea în continuare activitate separată.

În luna iunie, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania SA intenţionează să preia Țiriac Leasing IFN SA.

Ţiriac Leasing activează pe piaţa româ­neas­că de peste 20 de ani. Este a treia companie de profil şi prima companie de leasing independentă, achiziţionată de Banca Transilvania, după Idea Leasing şi ERB Leasing. 

Banca Transilvania a încheiat 2021 cu profit de 1,8 miliarde de lei.