FacebookTwitterLinkedIn

Conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a semnat un acord de colaborare cu instituția omoloagă din Franța, pentru a adapta legislația românească la provocările cu care se confruntă astăzi mass media. Cele două consilii își propun să vină cu soluții și pentru una dintre cele mai importante probleme din mediul online: fenomenul Deep Fake.

Consiliul Național al Audiovizualului și Autoritatea de Reglementare pentru Comunicații Audiovizuale Digitale din Franța încep o colaborare pentru a identifica și reglementa provocările la care vor fi expuse mijloacele de comunicare în masă.

Monica Gubernat, președintele CNA: „Acest schimb va facilita adaptarea rapidă şi eficientă a reglementărilor noastre naţionale la evoluţiile pieţei serviciilor media audiovizuale şi mai ales la noile provocări tehnologice. Nu în ultimul rând, prin colaborarea dintre CNA şi ARCOM ne angajăm să dezvoltăm şi să implementăm strategii eficiente pentru protejarea publicului larg de conţinutul audiovizual dăunător şi ilegal”, conform Agerpres.

Roch-Olivier Maistre, preşedintele Autorităţii de Reglementare pentru Audiovizual şi Comunicaţii Digitale (ARCOM) din Franţa, a spus că semnarea acordului „marchează reînnoirea unui parteneriat care se bazează pe recunoaşterea reciprocă a provocărilor comune”.

Roch-Olivier Maistre: „Sunt de părere că împărtăşim aceeaşi ambiţie şi anume voinţa de a reglementa, ţinând cont de respectarea libertăţilor, a drepturilor fundamentale şi a intereselor publicului larg, toate mijloacele de comunicare într-un mediu digital, care traversează transformări rapide şi profunde.”

La sesiunea de lucru comună au participat, alături de preşedinţii celor două instituţii de reglementare, din partea ARCOM, Albin Soares-Couto, director – Direcţia Protecţia Audienţei, Pluralism şi Coeziune Socială, Lucile Petit, director – Direcţia Platforme Online, Bruno Schmutz, director – Direcţia Cercetare, Economie şi Prognoze, şi Gil Moureaux, Director Adjunct – Direcţia Afaceri Europene şi Internaţionale, din partea părţii franceze.

Din partea CNA, la întâlnire au participat Valentin-Alexandru Jucan, vicepreşedinte CNA, vicepreşedinte EPRA – Platforma Europeană a Autorităţilor de Reglementare în Audiovizual şi membrii CNA Dorina Rusu, Oana Dincă, Ramona Sorescu, Orsolya – Eva Borsos, Cristina Ancuţa Pocora, Mircea Toma, Răsvan Popescu.