FacebookTwitterLinkedIn

Subsidiara companiei americane Smithfield Foods, Smithfield Europa, a încheiat un acord de achiziție a producătorului român de preparate din carne Goodies Meat Production. Tranzacția se va face prin intermediul companiei sale locale de preparate din carne Elit, situată în județul Alba.

Reprezentanții companiei americane susțin că achiziția companiei românești face parte din strategia de dezvoltare a Smithfield Europa. De asemenea, potrivit acestora, tranzacția se va face prin intermediul companiei Elit.

„Elit și-a dezvoltat în mod constant gama de produse și a urmărit mereu creșterea cotei de piață. Pentru a menține această tendință, suntem pregătiți să creștem amprenta operațiunilor noastre, a declarat Voicu Vușcan, administratorul Elit.

Goodies Meat Production are 320 de angajați și operează o unitate de producție în Ceptura de Jos (Prahova). Portofoliul său de produse include: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.

„Suntem mândri că modul nostru de lucru, tehnologiile pe care le folosim și produsele pe care le realizăm sunt apreciate de un lider al industriei,” au declarat Gabriel Cîmpeanu și Adrian Nenița, directori ai Goodies Meat Production.

În prezent, acordul de achiziție este supus aprobării autorităților de reglementare competente din România, inclusiv a Consiliului Concurenței.

Compania Elit este parte a grupului Smithfield din anul 2018, fiind unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața locală de carne. Compania are o experiență de 20 de ani în domeniu și numără peste 2.000 de angajați. Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc.

Goodies Meat Production este o companie producătoare de preparate din carne ce operează o fabrică situată în județul Prahova. Unitatea are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci
private.