FacebookTwitterLinkedIn

Abris Capital Partners („Abris”), investitor de private equity, a semnat un acord pentru achiziționarea Dentstore, unul dintre cei mai importanți distribuitori de consumabile și echipamente stomatologice din Europa Centrală.

Această tranzacție reprezintă cea de a treia achiziție Abris în acest sector, după investițiile în Dentotal, în noiembrie 2019, și Dentatechnica, în noiembrie 2021. Implementarea acordului este condiționată de obținerea autorizației de la autoritățile antitrust în vigoare.

Abris a început să investească în sectorul stomatologic în 2019, o dată cu achiziția Dentotal de la o
familie de antreprenori români, cu viziunea de a crea liderul detașat pe piața de materiale stomatologice din regiune. În urma achiziției Dentstore și a achiziției Dentatechnica de anul trecut, Abris își propune să continue dezvoltarea portofoliului de afaceri din acest sector, prin creștere organică și consolidarea continuă a piețelor locale din regiune.

Ca parte a procesului de valorizare, Abris își propune să investească în noi sisteme, concentrându-se pe sustenabilitate, ca parte a angajamentului fondului față de ESG și investiții responsabile.

În urma achiziției, Bogdan Tufeanu și Adrian Forțescu, co-proprietarii Dentstore, vor continua să conducă afacerea.

Dentstore oferă servicii complete și de înaltă calitate pentru piața stomatologică din România și Bulgaria, inclusiv importul și vânzarea unui portofoliu complet de consumabile și echipamente pentru cabinete și laboratoare stomatologice, asistență și consiliere tehnică, precum și service și garanție pentru
echipamentele stomatologice.