Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Abonament la o clinică particulară sau asigurare privată de sănătate?

Gala_Forbes_500-2010-3_opt.jpg
Mai mult de jumătate dintre bucureșteni intenționau să contracteze în 2011 o asigurare privată de sănătate, iar unul din trei lua în calcul, tot la acea vreme, încheierea unui abonament la o clinică privată. Dar care dintre cele două variante prezintă mai multe avantaje pentru client?

Creșterea continuă a pieței serviciilor medicale private arată un interes cert al românilor pentru acest sector. Principalii operatori privați de servicii medicale din România au raportat pentru anul 2012 creșteri ale afacerilor între 10% și 65%.

Piața asigurărilor de sănătate se ridică în acest moment la doar 10 milioane de euro- deși prezintă, spun principalii jucători din piață un potențial ridicat de dezvoltare, însă valoarea abonamentelor încheiate de români la clinicile private este de patru ori mai mare.

 

Dar care sunt mai avantajoase pentru client în acest moment?, pare să fie întrebarea potențialilor clienți.

Cererea crescută pentru abonamente este determinată și de avantajele pe care le prezintă, spre deosebire de asigurările de sănătate. Clienții care optează pentru acest tip de abonamente, al căror preț începe în cazul persoanelor fizice de la opt euro pe lună, dar poate ajunge chiar și până la 150-180 de euro/lună în cazul pachetelor VIP, au asigurate toate consultațiile, o gamă largă de analize de laborator, investigațiile de laborator și chiar ambulanță.

 

Prețuri mult mai accesibile se practică însă în cazul clienților corporate, care dețin ponderi importante în portofoliile tuturor companiile private de servicii medicale. O firmă care dorește să ofere un bonus salariaților săi, constând într-un abonament la o clinică privată, plătește pentru o persoană între doi euro și 90 de euro/lună.

 

Practic, beneficiarii unui abonament se pot duce oricând la clinica privată. Nu sunt incluse însă în aceste tipuri de abonamente serviciile medicale speciale, precum stomatologia, intervențiile chirurgicale sau spitalizările, în cazul cărora se oferă doar reduceri cuprinse între 15% și 25%, în funcție de operatorul privat de servicii medicale.

În acest caz, punctează însă asigurarea medicală privată. În funcție de pachetul pentru care optezi, poți beneficia de toate serviciile medicale, însă doar atunci când ai nevoie. Altfel spus, beneficiarul unei polițe de asigurare nu se poate duce la un control medical oricând vrea, ci doar atunci când există cu adevărat o problemă medicală, constatată de medicul curant.

În principiu, o astfel de poliță acoperă toate cheltuielile medicale în caz de spitalizare și de tratament în ambulatoriu și costurile unor operații.

 

Totodată, polița include orice tip de investigație, transport medical de urgență în caz de accident și servicii stomatologice. În plus, clientul nu este “captiv“, el având posibilitatea să aleagă dintre mai mulți operatori de servicii medicale.

Compania de brokeraj în asigurări a grupului Medlife- cel mai mare operator medical privat din România a lansat ieri în parteneriat cu Generali pachetele de asigurare de sănătate care se adresează tuturor persoanelor fizice cu vârste cuprinse între șase luni și 64 de ani. Valoarea minimă a unei asigurări Vital de la Medlife este de 45 de lei/lunar (aproximativ 10 euro, lunar), acesta fiind costul pachetului de bază, în timp ce valoarea maximă este de 264,5 lei lunar, aici fiind incluse cheltuielile pentru toate serviciile medicale, inclusiv cele necesare pentru coasigurarea soțului/soției și al unui copil.

 

În baza acestor asigurări private, clienții pot beneficia de intervenții chirurgicale compleze, spitalizare, consultații multidisciplinare, analize de laborator, precum și de servicii de imagistică, toate serviciile fiind disponibile în cadrul sistemului MedLife.“Deși beneficiază de o comunicare publică intensă, domeniul asigurărilor de sănătate nu a înregistrat până acum progrese tangibile, reprezentând sub 2 % din primele de asigurare generale din România, în timp ce la nivel european, acestea sunt de peste 25 % din asigurările generale“, a declarat Mihai Marcu, președintele MedLife.

Asigurarea de sănătate privată Vital de la Medlife se poate achiziționa exclusiv online.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii