FacebookTwitterLinkedIn

Greva din Educație continuă și joi, o zi în care sindicatele analizează ultima ofertă primită de la guvern după negocierile de miercuri seară. Executivul a propus o primă de 2.500 lei pentru profesori și una de 1.000 lei pentru personalul nedidactic, acordate în două etape în cursul acestui an.

Guvernul exclude orice mărire de salarii sau de sporuri, așa cum solicită greviștii.

Marian Neacșu, secretarul general al guvernului Ciucă: „Va consta într-un card pentru cariera profesională, acordat personalului didactic care înseamnă profesori și personalul auxiliar.

Suma propusă este de 1.000 lei pentru luna iunie și 1.500 lei pentru luna octombrie. S-a solicitat și am fost de acord ca astfel de sume să fie acordate și pentru personalul nedidactic, în cuantum de 500 lei în luna iunie și de 500 lei în luna octombrie”, conform RRA.

Liderii de sindicat din învățământ urmează să dea un răspuns joi dimineață privind propunerea guvernului, după consultările cu toți colegii din teritorii.

Marian Nistor, președintele Federației Sindicale din Învățământ „Spiru Haret”: „Oferta guvernului va ajunge în fiecare unitate școlară din România, peste tot unde colegii au fost în acțiuni de protest și sunt în acțiune de protest. Va exista un răspuns foarte clar din partea organizațiilor sindicale care au membri intrați în grevă generală.”

Solicitările liderilor de sindicat constau în creșteri imediate de salarii pentru toate cadrele didactice și personalul nedidactic.