FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor a lansat, miercuri, prima ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024. Prin acest program se pot cumpăra titluri în lei şi euro cu scadenţe cuprinse între 1 şi 5 ani. Pentru titlurile de stat cu scadenţa la un an, dobânda este de 6%, iar pentru cele în euro tot cu scadenţă la un an dobânda este de 4%.

Ministerul Finanțelor: „De miercuri, 21 februarie, începe prima ediţie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024. Cu o colaborare devenitã deja tradiţie, programul înseamnã şi continuarea campaniei «România are sânge de rocker, acum şi de investitor» iniţiatã de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguinã Bucureşti, la care MF s-a alãturat. Aşadar, donatorii de sânge vor avea parte în continuare de o tranşã specialã. Aceastã ediţie se va desfãşura între 21 februarie – 1 martie 2024.”

Tranşa dedicatã donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândã de 7%, cea mai mare oferitã în cadrul acestei ediţii.

Un alt beneficiu oferit donatorilor este scãderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donãrii de sânge începând cu 1 iulie 2023.

În afarã de tranşa specialã, ediţia FIDELIS care debuteazã miercuri, 21 februrie, va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6% şi respectiv 6,75%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5%.

Valoarea nominalã a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, prin intermediul bãncilor partenere: BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercialã Românã, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.