FacebookTwitterLinkedIn

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca a început Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Evenimentul de gală a avut loc vineri seara, cu o proiecţie specială a unuia dintre cele mai aşteptate titluri ale anului 2022, „Reţeaua Jane”, o poveste despre câteva femei care au schimbat lumea. 

Până pe 26 iunie, cel mai mare eveniment cinematografic din România va aduce la Cluj-Napoca, orașul recent desemnat UNESCO City of Film peste 350 de proiecții – povești legendare și filme în premieră absolută, o selecție puternică de muzică și cine-concerte, expoziții, workshop-uri inovatoare, dezbateri și experiențe cine-culinare.

Zeci de invitați români și străini, reprezentanți de seamă din lumea filmului, și-au confirmat prezența la TIFF 2022, notează RRA.

Primul weekend de TIFF va aduce pe marile ecrane din Cluj-Napoca cele mai așteptate titluri ale anului, multe dintre ele prezentate pentru prima data în România. Supernove proaspăt premiate în competițiile marilor festivaluri, pelicule care concurează anul acesta pentru Trofeul Transilvania, documentare provocatoare incluse în secțiunea dedicată, devenită în acest an competițională, și filme pentru întreaga familie, incluse în selecția EducaTIFF, vor rula încă de la primele ore ale dimineții în cele 15 locații incluse pe harta festivalului.