FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, a anunțat că, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj, în valoare de 22,3 milioane de lei.

Sorin Grindeanu: „CNAIR a semnat astăzi contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj (230 km)! Asocierea de proiectanţi români are la dispoziţie 22 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcţiei Lotului Domaşnea-Caransebeş (44 km). Contractul cu o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) este finanţat prin Programul Transport 2021-2027″, conform Agerpres.

Ministrul a precizat că, în acest moment, între Filiaşi şi Caransebeş (179 km), sunt semnate 3 din cele 4 contracte pentru proiectarea drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj.

Sorin Grindeanu: „După ce va fi construit, acest drum va contribui la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate prin asigurarea accesului persoanelor şi mărfurilor la reţeaua TEN-T.”