FacebookTwitterLinkedIn

Sunreef Yacht

Ambarcațiunea are o lungime de 24 de metri (sau 80 de picioare, de unde denumirea) și este propulsată de două motoare de 1.200 CP.

Originar din Mallorca, Rafael Nadal este foarte atașat de locurile natale. Avea 14 ani când Federația Spaniolă de Tenis i-a propus să se mute la Barcelona pentru a se antrena și a se pregăti pentru profesioniști. Însă unchiul său, Tony Nadal, care i-a descoperit talentul de tenisman și l-a antrenat din 2005 până în 2017, s-a opus spunând că, dacă ești bun, poți dovedi acest lucru oriunde te-ai afla. Sigur, opțiunea de a rămâne în Mallorca a presupus costuri suplimentare pentru familia Nadal, dar ele nu au reprezentat o problemă întrucât tatăl lui Rafa este un prosper om de afaceri, care deține o fabrică de termopane, un restaurant și o firmă de asigurări.

Familia Nadal – părinții lui Rafael, unchii și mătușa lui – locuiește de multă vreme în aceeași clădire cu cinci etaje din micul oraș Manacor.

Nadal deține 18 titluri de Grand Slam și 34 de victorii în turneele ATP Tour Masters (ceea ce îl face pe unchiul său, Tony Nadal, cel mai de succes antrenor din ATP). Sportivul spaniol a fost multă vreme numărul unu în clasamentul ATP, poziție pe care și-o dispută de câțiva ani cu elvețianul Roger Federer. În cele 40 de meciuri în care s-au aflat față în față, Nadal a câștigat de 26 de ori. Marele rival pare însă să fie Novak Djokovic, care conduce cu 28 la 26 în partidele directe.

Catamaranul recent achiziționat de Rafa, 80 Sunreef Power, este un model nou al companiei Sunreef Yachts, a cărui lansare a avut loc luna trecută la Cannes. Ambarcațiunea are o lungime de 24 de metri (sau 80 de picioare, de unde denumirea) și este propulsată de două motoare de 1200 CP. Compania Sunreef a fost înființată în 2002 și are sediul la Gdansk, în Polonia. Fondatorul, francezul Francis Lapp, născut în 1958, a descoperit după 1990 potențialul economic al Poloniei și a deschis aici câteva companii care au ajuns în timp să conceapă și să furnizeze echipamente electrice, sanitare și sisteme de ventilație pentru unități industriale.

Sunt născut pe o insulă și marea e parte din viața mea. De câte ori merg acasă, în Mallorca, încerc să-mi fac timp să ies cu iahtul în larg – Rafael Nadal 

Tot la Gdansk, Lapp și-a descoperit pasiunea pentru iahting și, după ce a achiziționat câteva catamarane pe care le folosește pentru curse charter în Oceanul Indian, a decis să-și înființeze propriul șantier naval. Astăzi există peste 100 de iahturi Sunreef care străbat mările și oceanele lumii, compania fiind liderul mondial în producerea de catamarane de lux de mari dimensiuni.