FacebookTwitterLinkedIn

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitãţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%.

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãţilor Trezoreriei Statului; între 15 aprilie 2024 – 10 mai 2024 de la sediul unitãţilor Trezoreriei Statului; între 15 aprilie 2024 – 9 mai 2024 în mediul urban şi 15 aprilie 2024  – 8 mai 2024 în mediul rural, prin subunitãţile poştale ale C.N. Poşta Românã S.A.

Potrivit Ministerului, dobânda este anualã, plătibilă la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.