FacebookTwitterLinkedIn

În ciuda climatului economic dificil, românii continuă să acceseze credite ipotecare pentru asigurarea unei locuințe de familie sau în scop investițional. Compania românească de brokeraj bancar, AVBS Credit, fondată de antreprenorul Valentin Anghel, a intermediat în primele șapte luni ale anului vânzări de credite bancare şi non-bancare cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în valoare de 42,5 milioane euro, pentru aproximativ 1.000 de clienţi.

Astfel, 80% dintre creditele accesare au fost ipotecare, „pentru achiziţii de locuinţe mai spaţioase care să deţină grădină sau terasă”, după cum explică Valentin Anghel; 12% credite de nevoi personale utilizate în special pentru cumpărarea de autoturisme, reamenajări de locuinţe, achiziţionarea de mobilă, electronice, electrocasnice etc; 6% credite Noua Casă, iar 2% alte tipuri de credite, în special, de către persoanele juridice care au folosit împrumuturile fie pentru dezvoltarea afacerii, plăţi curente sau achitarea datoriilor către Bugetul de Stat.

Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit

Media unui credit ipotecar a crescut cu 15% anul acesta faţă de 2021, ajungând la o valoare medie de 75.000 de euro.

„În prezent, cea mai mare provocare a noastră este aceea de a ajuta un număr cât mai mare de români, cu credite raportate la ROBOR, să își refinanțeze aceste împrumuturi în credite cu dobânzi fixe, mai ieftine și mai avantajoase decât împrumuturile pe care le au acum”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

În prima jumătate a anului, brokerul de credite AVBS Credit a înregistrat o cifră de afaceri de 827.000 de euro şi a intermediat un volum de credite ipotecare cu 28% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.