FacebookTwitterLinkedIn

Opt companii din domeniul IT cu capital românesc se vor extinde în SUA, unde vor crea peste 1.000 de locuri de muncă, a declarat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, care a inclus pe listă și startup-ul UiPath, fondat la București, dar care are sediul central la New York.

Potrivit Paulei Pîrvănescu, secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, „opt  companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii”. Aceasta a enumerat următoarele firme:

  • – Kineto Tech Rehab,
  • – NextGen Software,
  • – Oveit,
  • – Soft Galaxy,
  • – Tremend,
  • – UiPath,
  • – Zitec.

8 companii cu capital românesc vor crea 1.000 de joburi în SUA

Firmele româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani, a mai arătat Ministerul românesc pentru Mediul de Afaceri.

„Printre acestea, s-a aflat şi unicornul UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind  RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani”, a mai spus Ministerul.

Angajamentul „Pledge to America’s Workers” a fost semnat, pentru Statele Unite, de Ivanka Trump, fiica președintelui Donald Trump și consilierul lui personal, și de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA, potrivit Startupcafe.ro.

În total, 20 de firme au participat la misiunea economică românească în Statele Unite: Mahal Trade SRL, Web Win Group Net SRL, Coduck Brothers SA, Gemini Solutions SRL, Kineto Tech Rehab SRL, CBN IT Software Solutions SRL, Connections Consult SRL, Aggranda Solutions SRL, Romanian Security Systems SRL, Holistion Software Consulting SRL, Zitec Com SRL, Tremend Software Consulting SRL, Thecon SRL, Special Travel Experiences SRL, Danirom Company SRL, CMD Software Espresso SRL-D, Softsynergy SRL, Circle Technologies SRL, Finacon International Consulting SRL, Linnify SRL.