FacebookTwitterLinkedIn

Jumătate dintre absolvenții universității de business EA – The Entrepreneurship Academy au inițiat un business sau fac parte deja dintr-un start-up, iar 70% au debutat în lumea antreprenorială încă din perioada studenției.

Conform unui studiu realizat în octombrie 2023 în rândul absolvenților EA – The Entrepreneurship Academy, conexiunile formate între studenți, precum și experiența academică și de business dobândită în facultate, au fost determinante în identificarea și testarea ideilor de afaceri, atragerea finanțărilor, crearea echipelor, implementarea și funcționarea profitabilă.

70% dintre absolvenții EA – The Entrepreneurship Academy lucrează la un business început în timpul studenției, iar 44% au ca parteneri de afaceri colegi sau actuali studenți la universitatea de business EA – The Entrepreneurship Academy. Peste 84% dintre antreprenorii care au absolvit universitatea de business înregistrează profit, conform studiului realizat de Alumni EA.

„Fiecare an universitar reprezintă un motiv de bucurie pentru mine, echipa academică și de management a EA – The Entrepreneurship Academy. Studenții și absolvenții noștri întăresc comunitatea profesioniștilor care au mentalitate și aptitudini antreprenoriale. Au curaj să creeze valoare pentru ei și pentru cei din jur. Să învețe din greșeli și să nu se lase amețiți de succese. Se inspiră de la cei de dinaintea lor și îi inspiră pe cei care vin pe urmele lor. Facultatea noastră e un loc în care învățăm în continuu unii de la alții – studenți, experți, părinți – să construim împreună afaceri etice și durabile pentru binele comun”, spune Cosmin Alexandru, Decan EA – The Entrepreneurship Academy. 

Tinerii antreprenori educați la EA – The Entrepreneurship Academy au inițiat afaceri în special în domenii precum e-commerce, HoReCa, marketing, imobiliare și automotive. Printre cele mai cunoscute business-uri dezvoltate de absolvenții EA se numără: Flip.ro, Difrnt, Fustițe cu Luminițe, Glow2go, Confidas. 

În timpul studiilor, tinerii au reușit să atragă finanțări în valoare de 26 milioane de euro, iar după absolvire, au atras peste 10 milioane de euro. Cea mai mare rundă de finanțare a însumat 15 milioane de euro și a susținut o idee antreprenorială din domeniul real estate. În 2022, antreprenorii absolvenți EA și echipele pe care le coordonează au generat venituri pentru afacerile lor de 47,7 milioane de euro și au angajat 420 de persoane.

„La EA – The Entrepreneurship Academy îi sprijinim pe studenți să identifice oportunități, oferim un cadru în care orice idee poate fi testată, aducem oameni de succes din mediul antreprenorial local și specialiști de renume pentru a-i motiva și inspira. Știm că orice idee are nevoie de finanțare, din acest motiv suntem alături de studenții noștri și de absolvenți în fiecare etapă a procesului de consolidare a unei afaceri, inclusiv atragerea de resurse pentru dezvoltare și creștere”, Ioana Ceausu, COO EA – The Entrepreneurship Academy. 

Parcursul absolvenților The Entrepreneurship Academy include, de asemenea, și componenta de angajat sau freelancer, conform datelor colectate în octombrie 2023 de Alumni EA. 31% dintre absolvenți sunt angajați, 6% sunt liber profesioniști, iar 7,6% și-au continuat studiile. Domeniile în care tinerii absolvenți lucrează sunt variate, de la e-commerce, retail, IT, fintech, vânzări, domeniul bancar sau de asigurări. După absolvire, majoritatea studenților a rămas în București pentru desfășurarea activității (84,8%). Cea mai mare parte a tinerilor care se înscriu la The Entrepreneurship Academy provin din București (40,9%), mari centre urbane din țară (47%) și mediul rural (10,6%).

EA – The Entrepreneurship Academy funcţionează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/Stichting Schoolvision, după un model educaţional existent de peste 30 de ani în Finlanda şi implementat cu succes în peste 18 ţări. Facultatea este acreditată internaţional de Team Academy Netherlands, împreună cu Institutul Schoolvision, prin Ministerul Educaţiei, Culturii şi Ştiinţelor din Olanda. Diploma pe care studenţii o obţin la finalul celor patru ani de studii, prin dobândirea celor 240 credite ECTS, este Bachelor Degree – Business Administration in Entrepreneurship şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.