Cautare
, Contributor

Tech |
|

60% dintre români nu au încredere în autoritățile locale privind colectarea datelor cu caracter personal

În anul 2021, nu mai este un secret faptul că autoritățile locale ne colectează datele cu caracter personal, însă câtă încredere putem avea în acest proces?  
work from home

Pentru a marca ziua confidențialității datelor astăzi, 28 ianuarie, Reboot Online a analizat cele mai recente date transmise de Comisia Europeană privind încrederea cetățenilor europeni în autoritățile publice, în ceea ce privește colectarea datelor cu caracter personal.

Potrivit raportului, 60% dintre români nu au încredere în capacitatea autorităților publice de a colecta în siguranță datele lor personale. România, însă, nu este țara în care se înregistrează cea mai mică rată de încredere: 78% dintre cetățenii spanioli nu au încredere în autoritățile publice, iar 73% dintre irlandezi sunt sceptici cu privire la modul în care autoritățile publice gestionează datele cu caracter personal.

Belgia, Franța și Regatul Unit se află pe locul al treilea, întrucât 68% dintre cetățeni nu au încredere în capacitatea autorităților publice de a colecta într-un mod sigur datele personale, în timp ce Bulgaria se află pe locul patru în clasament, cu 67% dintre cetățeni care nu au încredere deplină.

„Datele personale sunt o problemă extrem de sensibilă și la care mulți dintre noi ținem profund. Pe bună dreptate, deoarece de fiecare dată când dezvăluim informații personale online, oferim încrederea altcuiva. Deci, ne așteptăm ca organizațiile private și publice de renume să fie foarte atente în modul în care stochează și utilizează datele noastre personale”, a declarat Shai Aharony, co-fondator și director general al Reboot Online, în cadrul raportului.

Letonia și România se numără printre țările europene în care 60% dintre cetățeni nu se încred în modul în care autoritățile publice își păstrează și își utilizează datele personale.

De cealaltă parte, doar 29% dintre cetățenii din Finlanda nu sunt siguri de modul în care datele lor sunt colectate, situându-se sub media UE, de 61%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii