FacebookTwitterLinkedIn

După momentul memorabil din 2016, când o companie vâlceană de retail intra pe piața Capitalei prin achiziționarea a trei magazine de la Mega Image, Annabella își continuă strategia de a achiziționa noi retaileri din industrie. 

La începutul lunii iulie 2023, compania condusă de soții Dan și Dorina Mutu a consemnat o nouă tranzacție importantă pe piața locală de retail prin preluarea lanțului de magazine Best Market din Dâmbovița, deținut de Ion Șoloman.

Astfel, familia Mutu își consolidează poziția de cel mai puternic jucător român din comerțul alimentar prin ancorarea la portofoliul businessului a celor 12 magazine pe care le deținea retailerul din Dâmbovița. Dorina Mutu se află la cârma unuia dintre cei mai cunoscuți retaileri autohtoni de mai bine de peste 30 de ani.

În prezent, rețeaua Annabella deține peste 100 de magazine în trei județe, Vâlcea, Argeș și Olt, dezvoltate pe trei concepte de retail diferite – Annabella A-Z, Annabella Zilnic și Annabella Standard.

Antreprenorii dețin și fabrica de conserve din legume și fructe Râureni, pe care au cumpărat-o în anul 2008. Compania Annabella, care operează reţeaua de magazine, a raportat în 2022 o cifră de afaceri de peste 480,4 milioane de lei, cu aproape 24% peste nivelul înregistrat anul anterior.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania