FacebookTwitterLinkedIn

Multe femei s-au remarcat la nivel internațional prin dezvoltarea unor cariere impresionante, devenind astfel exemple de succes în domeniul performanței profesionale.  Ele au dovedit că sunt capabile să navigheze cu succes prin situații complexe și să ia decizii cruciale cu efecte importante asupra organizațiilor pentru care lucrează.

Sonia Năstase, Chief Executive Officer Nestle Nespresso Israel

Sonia Năstase, care a condus operațiunile Nespresso în România timp de șase ani, a preluat conducerea businessului din Israel al producătorului de cafea începând cu 1 mai 2021, în prezent fiind în poziția de Chief Executive Officer Nestle Nespresso Israel. Ea supervizează toate activitățile companiei pe această piață, atât pentru segmentul profesional, cât și pentru consumul la domiciliu. Nespresso, divizia de cafea de lux a Nestle, a intrat pe piața locală în 2015 și s-a extins rapid, având astăzi zece magazine deschise în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța și Iași, precum și un magazin online. Cu o experiență de peste 15 ani în industria hotelieră de lux, Sonia Năstase a fost parte din conducerea hotelului Howard Johnson Grand Plaza București. Este absolventă a Universității Politehnice din București și a programului de MBA Româno-Canadian.

Virginia Oțel, Copreședintă PWN Global

Virginia Oțel este un executiv cu o experiență de aproape trei decenii în sectorul financiar din România. De-a lungul carierei sale, a fost responsabilă de conducerea operațiunilor de leasing ale Garanti BBVA și a activităților de comunicare ale aceluiași grup bancar timp de peste zece ani. Pe lângă aceste responsabilități, Virginia Oțel își dedică timpul și expertiza în calitate de copreședintă a asociației globale Professional Women Network (PWN Global). De asemenea, este membră a consiliului Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile și colider în cadrul proiectului „Mentoria”, dezvoltat de Fundația Romanian Business Leaders, care se concentrează pe mentoratul de afaceri.

50 cele mai influente, ediția 2024: Lista doamnelor promovate la nivel internațional

Irina Anghel Enescu, Entrepreneurship expert Said Business School, Oxford University; Advisor Legatum Center for Development & Entrepreneurship MIT

Oana Ciornei, Managing Partner Amrop Romania & Member of Amrop’s Global Board

Ana Maria Pâslaru, Home Care Customer Strategy Planning Lead Europa, Turcia, Orientul Mijlociu, Australia și Noua Zeelandă Unilever

Daniela Lulache, Head of Policy and Co-ordination at Nuclear Energy Agency – OECD

Nicoleta Eftimiu, AniCura Italia

Dana Sîntejudean, Regional Director Central and Eastern Europe Edenred

Dana Petcu, General Manager Guerlain Eastern Europe Hub