FacebookTwitterLinkedIn

Vă prezentăm o listă a femeilor care au oferit contribuții notabile în sectorul construcțiilor și imobiliarelor, evidențiindu-se prin leadership autentic. Acestea au inițiat și dezvoltat proiecte majore, au condus echipe și au implementat decizii strategice cu un impact profund asupra industriei imobiliare și a construcțiilor în România.

Georgiana Pogonaru, Antreprenoare în serie

Georgiana Pogonaru și-a început cariera ca cercetător și lector la Facultatea de Chimie din București, unde și-a dezvoltat abilitățile tehnice esențiale, care au fost fundamentale în fondarea Romcolor 2000 SA, unul dintre cei mai importanți producători de coloranți și aditivi pentru industria plastică din țară. Astăzi, compania face parte din grupul grec Plastika Kritis. Georgiana Pogonaru este membru în consiliile de conducere ale mai multor asociații profesionale și de afaceri. De asemenea, este implicată în numeroase activități de caritate și în susținerea patrimoniului românesc. Din 2007, aceasta îndeplinește rolul de Consul Onorific al Islandei în România, iar numele său este asociat și cu Veranda Mall, construcție situată în zona Obor, unde s-au investit 60 de milioane de euro.

Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties

Cu o carieră de peste 20 de ani în vânzări și marketing, Beatrice Dumitrașcu și-a dedicat ultimii 18 ani industriei imobiliare, unde a devenit un nume de referință în domeniu. În 2013 s-a alăturat One United Properties, mai întâi în calitate de manager de vânzări, iar în prezent ocupă funcția de CEO al Diviziei Rezidențiale, unde este responsabilă de gestionarea celui mai mare portofoliu de vânzări rezidențiale premium al companiei, generând venituri impresionante pentru companie. Beatrice Dumitrașcu a absolvit Facultatea de Jurnalism, a lucrat pentru companii importante precum Forum Invest Romania, Anchor Group, Eurisko Consulting, Țiriac Imobiliare și Coldwell Banker.

50 cele mai influente, Ediția 2024: Lista doamnelor influente din construcții și imobiliare

Emma Toma, Head of Office Division AFI Europe Romania

Adriana Iftime, Director general Federația Patronatelor Societăților din Construcții

Fulga Dinu, Country Manager CPI Property Group Romania

Adela Smeu, CEO Brico Depôt

Irina Mandoiu, CEO Policolor Orgachim

Marinela Drăcea, Director Executiv Cirom

Antoanela Comșa, Director general adjunct Meta Estate Trust

Aurelia Luca, Executive Vice President Operations Hungary and Romania at Skanska Commercial Development Europe

Dana Bordei, Commercial Country Manager VGP