Cautare
, Contributor

Leadership |
|

5 trucuri care ajută la creșterea afacerii

Nu există scurtături prin care îți poți ușura munca, dar un antreprenor poate urma câțiva pași pentru ca afacerea să crească rapid și eficient. Inc.com oferă câteva trucuri despre cum poți să accelerezi creșterea afacerii.
shutterstock_98591015

În domeniul afacerilor nu există căi ușoare. Munca asiduă și dedicarea sunt două unelte de care fiecare antreprenor are nevoie pentru ca afacerea să supraviețuiască. Cu toate acestea, există trucuri prin care poți spori creșterea afacerii.

1. Prețuiește toate relațiile

Fiecare persoană pe care o întâlnești este importantă într-un fel sau altul. Din orice potențială relație poate rezulta posibilitatea ca afacerea ta să crească. Bineînțeles,  nu toate relațiile garantează acest rezultat, dar nu e o scuză să nu întâlnești cât mai mulți oameni. Cu cât rețeaua de contacte se extinde, cu atât cresc șansele să obții mai multe resurse și să îți popularizezi afacerea.

 2. Selectează-ți colaboratorii cu grijă

Externalizarea diverselor sarcini către alte companii poate fi de mare ajutor atunci când dezvolți o afacere. Nimeni nu poate face totul de unul singur, iar antreprenoriatul înseamnă ajutor reciproc și dezvoltare. Cu toate acestea, fă-ți timp pentru a analiza persoana cu care colaborezi și modul în care te poate ajuta – să fii pe aceeași lungime de undă cu angajatul este esențial în procesul dezvoltării afacerii.

 3. Caută antreprenori de succes cu care  poți dezvolta relații de mentorat

Niciun bun antreprenor nu pornește în această călătorie neînsoțit. Mentorii pot ajuta în nenumărate feluri, iar dincolo de a oferi sfaturi, mai pot ajuta la creșterea startup-ului. Robert Corsentino, fondatorul unei companii ce se ocupă cu organizarea de evenimente, explică: ,,Ca antreprenor fără experiență, trebuie să iei zilnic decizii. Ai două opțiuni: fie ai încredere în propria intuiție, fie înveți din experiențele altora. Prima opțiune e riscantă. A doua îți permite să iei decizii mai ușor, iar de cele mai multe ori sunt decizii potrivite”.

Să dezvolți relații cu antreprenori care au o vastă experiență în domeniu nu este o strategie nouă, dar amintește-ți că fiecare sfat pe care ți-l oferă îți aduce noi oportunități.

 4. Inovarea trebuie să fie continuă

,,Inovează sau mori” a devenit o frază populară în multe afaceri, pe bună dreptate – fără inovare, industriile se prăbușesc. Este important să fii întotdeauna în căutare de noi modalități pentru a rezolva probleme, deoarece antreprenoriatul înseamnă să găsești lipsuri și să le repari. Asta implică și inovarea, iar satisfacția pe care o ai referitoare la orice situație actuală este echivalentă cu mediocritatea. Nu înseamnă că industria modernă trebuie să fie uitată, dar pentru a crește, companiile trebuie să inoveze.

 5. Totul se rezumă la cultura organizațională

S-a spus de multe ori, dar este adevărat – cultura întâlnită în cadrul unei companii este foarte importantă. Dacă echipa e fericită, este în mod automat mai productivă și mai eficientă. O cultură pozitivă înseamnă angajați motivați. Angajații motivați aduc rezultate bune, care conduc la creșterea afacerii. Dezvoltarea unui business implică mult efort, dar menținerea unei bune culturi accelerează procesul de creștere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii