FacebookTwitterLinkedIn

5 to go, lanțul de cafenele aflat în plină expansiune, a raportat rezultate semnificative în primul trimestru din 2024, confirmându-și poziția pe piața locală și internațională. Cu o creștere a vânzărilor cu 48% față de aceeași perioadă din 2023, compania a depășit pragul de 550 de locații deschise în România.

În plus, față de extinderea pe plan local, 5 to go își consolidează prezența internațională prin intrarea pe piețele din Ungaria și Bulgaria. Două noi cafenele urmează să fie deschise în Budapesta, alăturându-se celor patru deja existente în Ungaria, în timp ce semnarea actelor pentru alte două locații în Bulgaria marchează debutul în această țară.

„Evoluția actuală a numărului de locații se încadrează în targetul propus pentru prima parte a anului, acesta este ritmul necesar pentru a atinge, sau chiar depăși, borna de 650 de cafenele deschise până în decembrie. În continuare ne vom consolida prezența în special în orașele mari din România, precum Cluj, Iași, Brașov, Suceava. Atât pe plan local, cât și în țările vecine, testăm piața, analizăm trendurile și ne adaptăm strategia de brand și poziționarea de preț, dacă este cazul, pentru a putea răspunde nevoilor specifice ale cumpărătorilor și a le oferi o experiență cât mai plăcută și apropiată de așteptările lor. Mă bucur că se va concretiza deschiderea primelor locații 5 to go din Bulgaria, este o realizare pe care o urmărim de ceva vreme, iar în Ungaria planul este să fim prezenți cu 10 cafenele până la finalul anului, dacă totul decurge conform așteptărilor”, a declarat Radu Savopol, cofondator 5 to go.

În prezent, rețeaua 5 to go acoperă 120 de orașe din România, urmând să includă alte 35 de orașe în acest an. Cu un total de 280 de antreprenori care gestionează cu succes una sau mai multe locații, 5 to go contribuie semnificativ la dezvoltarea masivă pe plan local.

Pentru finalul anului 2024, compania își propune deschiderea a aproximativ 120 de noi cafenele și consolidarea prezenței pe piețele externe, urmând o abordare riguroasă în analizarea rezultatelor și specificului fiecărei țări.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.