Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

5 eleve din România câștigă competiția internațională Technovation Girls cu o aplicație de mobil pentru situații de urgență

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls, competiție dedicată exclusiv fetelor.
technovation girls

Eleve la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, Luminita Nitescu, Mihaela Ionita, Alexandra Popa, Maria Alecu și Alexandra Gheorghe au creat de la zero o aplicație pentru mobil numită EnGuard care vine în ajutorul persoanelor aflate în situații de urgență.

Este pentru prima dată când o echipă din România se califică atât de departe în cadrul acestei competiții, anul acesta participând peste 1,500 de echipe, din 62 de țări, printre care SUA, Canada, Germania sau Japonia.

Anul acesta, România a avut în semifinală 9 echipe, 7 la divizia de seniori și 2 la divizia de juniori, de 3 ori mai multe decât în 2019. În urma procesului de jurizare, România s-a clasat pe locul 5 ca număr de echipe calificate în semifinale.

Competiția este promovată și organizată anual în România de către organizația ADFABER, a cărei misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii