FacebookTwitterLinkedIn

Cele 15 startup-urile semifinaliste au fost selectate dintre 96 de echipe înscrise, ce provin din 13 țări cuprinse în Programul de Inovare Regional EIT Health (EIT Health RIS). Anul acesta, România este țara cu cele mai multe echipe selectate pentru această etapă a competiției, alături de Ungaria, fiind urmate de Italia cu două semifinaliste.

Cele 4 proiecte românești sunt: OncoChain Analytics – dezvoltă o platformă de cercetare care generează statistici și analize utile pentru furnizorii de servicii medicale și companiile farmaceutice; I’m Fine – proiect ce vine în sprijinul pacienților cu tulburări de sănătate mintală; MSing with Trauma – dezvoltă o aplicație mobilă care transformă imaginile RMN ale pacienților cu scleroză multiplă în compoziții terapeutic muzicale; Voxi Kids – aplicație interactivă care poate fi folosită în terapia verbală a copiilor.

10 startup-uri vor intra în etapa finală a InnoStars Awards care va avea loc în luna noiembrie 2020. Finaliștii vor concura pentru primele trei locuri cu finanțări suplimentare în valoare de 25.000 euro, 15.000 euro și, respectiv, 10.000 euro.