FacebookTwitterLinkedIn

Acestea se alătură celor 23 de echipe deja calificate după Hackathoanele din 4-5 martie din Cluj-Napoca și Timișoara. Urmează etapa de la Iași ce se va desfășura pe 20 și 21 martie 2021.

În cele cinci centre, programul este susținut academic de 11 universități de top din România.

„Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele opt verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, CyberSecurity, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility. Echipele s-au încadrat la una dintre cele trei categorii, în funcție de experiența membrilor echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență“, se arată într-un comunicat.

Printre inovațiile propuse de tinerele echipe din Hackathoanele Innovation Labs din București și Sibiu se numără FlexiOffice, un start-up ce dezvoltă o platformă de gestionare eficientă a spațiului de lucru pentru companii și spații de coworking,  MediBlock – o aplicație de stocare a datelor medicale prin intermediul tehnologiei blockchain sau Recycllux – start-up ce folosește imagini din satelit și algoritmi de machine learning pentru a identifica locurile marine poluate cu plastic, iar apoi găsește agenți colectori printr-o tehnologie de tip blockchain.

Pe 14 octombrie, finaliștii programului își vor prezenta produsele urmând ca echipele cele mai convingătoare să fie recunoscute prin premiile Innovation Labs. Echipele vor continua să beneficieze de sprijinul acceleratorului și al susținătorilor programului și după încheierea perioadei de mentorat, devenind parte din comunitatea de alumni a Innovation Labs.